Meny Stäng

☆☆☆☆☆

Skrivbordsstolar

Det är fullt möjligt att skrivbordsstolen är den allra viktigaste möbeln i ditt kontor. De ergonomiska möjligheterna som en kontorsstol erbjuder är oerhört breda, och det finns en rad olika finesser och funktioner som förgyller din upplevelse framför skrivbordet. Ska du dessutom sitta en längre period varje dag är det av yttersta vikt att du har en kontorsstol som är avsedd att fördela belastningen på ett bra sätt. Det ska inte vara mer ansträngande än vad det måste vara att sitta ner och arbeta.

 

Populära Skrivbordsstolar

 
Funktionerna på en kontorsstol kan variera. Det vanligaste är förstås höj- och sänkfunktionen samt lutningen. Många kontorsstolar har också möjligheten att justera armstöd och ryggstöd. Det finns stolar med hjul och utan, höga och låga ryggstöd, med nackstöd och till och med kontorsstolar med massagefunktioner. Det som är viktigt att poängtera i ett första skede är att priset skiljer sig ofta kraftigt beroende på hur storartade funktioner du är ute efter. Därefter handlar det bara om hur noga du är med din ergonomi. Det bästa är naturligtvis det rekommenderade om du tänker sitta stora delar av dagarna framför skrivbordet, men en grundläggande tanke bör alltid finnas kring din rygg och dina axlar om du vill slippa känningar längre fram.

Som tidigare nämnt kan priset dra iväg ordentligt om du börjar titta på de allra hetaste funktionerna som massagestolen. Nu är det förstås inte så att du måste ha en massagestol för att sitta bekvämt när du arbetar, men det är inte fel att satsa högt i det här läget. Ergonomi handlar om en långsiktig effektivitet. Det är svårt att vara effektiv med smärtor och irritationer i muskler och leder på grund av att inte ägnade någon uppmärksamhet åt din kropp och din hälsa. Inom dagens ergonomimedvetna näringsliv är det på många håll rekommenderat, och ofta kollektivt beslutat, att ett ergonomiskt arbetssätt är en förutsättning för att överhuvudtaget få arbeta på en arbetsplats.

På arbetsplatsen har du folk som ser till att de ergonomiska kraven efterlevs. De förmånerna har du inte hemma. Där gäller det att du själv är medveten om vad som är korrekt och inte. De finns ingen prestige i att offra sin hälsa. Det fanns en tid då det var så, men det är inte verkligheten idag. Ingen kommer att tacka dig för att du sliter ut dig i onödan. Det är ditt ansvar att se till att du tar hand om din kropp, för det är den kroppen du ska leva med resten av ditt liv - även när arbetsuppgifterna är avklarade.

Recension:
Skrivbordsstol
Betygsatt av: BilligaSkrivbord.se
Betyg: 4.7/5