Fina knoppar till kontoret

Hem / Fina knoppar

Vill du förnya utseendet på kontoret? Då kan du enkelt göra det med fina knoppar till dina kontorsmöbler. Oavsett om du föredrar en modern, antik eller klassisk inredningsstil finns det något för alla önskemål. Hos Specialbeslag.se hittar du fina knoppar i mängder av olika stilar, material och prisklasser. I deras utbud hittar du exempelvis knoppar till byrå, skåp eller garderob. Nedan kan du läsa mer om möbelknoppar i olika material. Låt dig inspireras och hitta en stil som passar ditt kontor!

4 tips på möbelknoppar

Möbelknoppar finns i alla möjliga sorters utföranden och storlekar och kan sättas på byråer, garderober och skåp för att höja utseendet i ett rum. Läs mer om knoppar i olika material nedan.

Antika knoppar

Föredrar du sekelskiftesstil kan antika knoppar vara ett bra alternativ. Knoppar i antik stil finns i flera olika utseenden. Vanliga material är bland annat brons och mässing som ger en rustik och gammaldags känsla. Det finns flera former att välja mellan, så som kvadratska, runda och ovala varianter. Är du ute efter att köpa anika knoppar kan du kolla online. Här finns massor knoppar i unik sekelskiftesstil som ger en ombonad känsla till kontoret. Det finns både modeller i obehandad eller förnicklad mässing som åldras fint med tiden.

Knoppar i trä

Knoppar i trä känns både moderna och rätt i tiden. Trä är ett levande material som kan variera i både färg och struktur, vilket gör dem unika. Träknoppar finns i flera olika träslag, så som björk, valnöt eller ek. Knopparna kan även ytbehandlas med bets eller lackering för att få till en viss finish. De kan sättas på alla sorters möbler, som exempelvis skåp eller byråer. Du ska däremot vara extra försiktig med att använda träknoppar i badrum, då väta och fukt riskerar att förstöra materialet.

Knoppar i krom

Knoppar i krom är ett populärt alternativ när man ska inreda hem eller kontor. Knopparna finns i en rad olika utföranden för alla olika inredningsstilar. Du kan exempelvis välja ovala, fyrkantiga eller runda modeller i borstad, putsad eller matt finish. Kromknopparna fungerar utmärkt till alla typer av möbler då de är både tåliga och hållbara.

Knoppar i läder

Med knoppar i läder kan du ge din möbel en exklusiv och stilren design. Då lädret är ett naturligt material åldras det vackert med tiden och ger möbeln ett mer levande intryck. Läder på detaljer är även ett bra sätt att ta upp färger i övrig inredning, så som soffor och stolsitsar. Knoppar i läder finns i flera material, som exempelvis naturläder och svart läder.

Montera möbelknoppar

Kanske har du ett skåp eller en skrivbordshurts på kontoret som behöver fräschas upp? Att montera möbelknoppar är inte särskilt svårt. Med rätt tillbehör så som skurvar och borr blir arbetet enkelt utfört. Ofta medföljer rätt skurvar i ditt köp, annars går det bra att köpa i en bygghandel. Nedan beskriver vi hur du ska gå tillväga när du monterar möbelknoppar med genomgående skruv. Vill du få fler monteringstips kan du även besöka Alltombostad.se.

  1. Mät ut var beslaget/knoppen ska sita och markera med blyertspenna.
  2. Förborra lika djupt som skruvens längd. Borren ska vara cirka 1 mm mindre än skruven.
  3. Skruva i skruven med en platt skruvmejsel. Var extra försiktig med mässingsskruv eller förnicklad mässingsskruv då de är mjuka och kan dra sönder spåret om du tar i för hårt.

Relaterat innehåll

Möbelgångjärn