Skrivbord för stationär dator – Köpguide

Hem / Skrivbord för stationär dator

När du skaffar ett skrivbord för stationär dator bör du tänka på att använda ett som är utformat för att datorn inte ska vara i vägen eller ta upp mycket plats i onödan. Ta del av vår guide med saker som är bra att fundera över innan du väljer skrivbord. Få även tips på bra online-butiker som säljer skrivbord för stationär dator.

Databord för stationär dator – 4 tips

När du ska välja ett databord för stationär dator är det viktigt att tänka igenom hur du kommer att använda det och vilka behov och önskemål du har. Arbetar du med många dokument? Behöver du kunna flytta på bordet? Vill du kunna arbeta både stående och sittande? Här nedan kan du läsa fyra tips på saker att ha i åtanke när du ska köpa ett skrivbord.

1. Storlek

Storleken på skrivbordet är viktig. Tänk på hur mycket du behöver ha tillgång till när du är vid skrivbordet – utöver tangentbord, skärm och datormus. Se sedan till att välja ett som är tillräckligt stort, så att du också har plats för sådant som du inte har kunnat förutse.

2. Design

Visst är det viktigaste att skrivbordet är praktiskt och fungerar för dig, men det betyder inte att du ska glömma bort hur det är designat rent visuellt. Ett skrivbord som ser fint ut och som passar in i resten av kontorets möblering som helhet gör din arbetsplats mer presentabel och inbjudande. Läs mer om vad du ska tänka på när du ska välja rätt skrivbordsstol och hitta en passande modell till ditt skrivbord.

3. Modell

Det finns många olika modeller som på ytan verkar lika, men som skiljer sig åt i kvalitet. Jämför och läs recensioner, och tänk på att billigast inte alltid är bäst. Ett vingligt och ostadigt bord är aldrig kul att ha att göra med, och särskilt inte när det ska klara av att bära en tung stationär dator.

4. Smarta funktioner

Många skrivbord är mer än bara en yta på ben, och har smarta funktioner som underlättar din vardag. Ett vanligt exempel är ergonomiska skrivbord som går att höja och sänka för att få till perfekt höjd både när du står och sitter. Ett annat är skrivbord med hjul som går att flytta på, exempelvis vid samarbeten i öppna kontorsmiljöer. Ett tredje alternativ kan vara ett skrivbord med utdragbar skiva för tangentbordet som därmed sparar mycket utrymme.

5. Datorhållare till skrivbord

Datorhållare är ett smart tillbehör till skrivbord, som finns i olika utföranden. Du kan köpa prisvärda datorhållare hos DPJ.se. Här finns flera olika modeller – både sådana med rem och sådana med skena i olika material. Remmarna eller skenorna lyfter datorn under bordsytan, och frigör utrymme på bordet, samtidigt som bordsytan minskar eventuella ljud från datorn. En annan typ är en säker och låsbar box som omsluter din laptop och dess docka för att förhindra stöld.

Köp bord för stationär dator

När du letar efter ett bra bord för stationär dator till ditt kontor kan det kännas som att det finns oändligt med alternativ. För att underlätta finns här en lista med rekommenderade webbutiker där du kan köpa skrivbord.

DPJ

DPJ.se säljer skrivbord till kontor i flera utföranden och modeller. Här hittar du raka skrivbord och hörnanpassade varianter. Flera av modellerna är och höj- och sänkbara och är utrustade med tystgående motor, vev eller med gasfjäder. De har också skrivbord som är praktiska för dig med lite plats i form av en nedfällbar hylla som du fäster på väggen, och i form av ett lätt flyttbart men ändå stabilt skrivbord.

Fördelar:

 • Har ett stort utbud av olika typer av praktiska skrivbord.
 • Erbjuder dig att hyra kompletta uppsättningar kontorsmöbler när du enbart behöver dem en viss tid.
 • Erbjuder bra rabatter i och med de stora mängder möbler de köper in.
 • Skickar hela beställningar i en enda leverans, vilket minskar miljöpåverkan.
 • Erbjuder sig att hjälpa dig i Stockholm med montering av dina nya möbler.
Läs mer hos DPJ.se

Kontorsgiganten

Kontorsgiganten.se har ett brett utbud av möbler till kontoret, med skrivbord i många olika former – däribland vanliga raka, hörnor och runda – och låter dig mixa och matcha bordsskivor med stativ för att du ska få fram något riktigt snyggt som passar just dig och ditt kontor väl. Webbutiken har bland de största utbuden i Sverige, och fokuserar på att ge bra service, så att du alltid får det du vill ha, även om du i början inte är säker på hur du vill möblera.

Fördelar:

 • Erbjuder dig att själv välja bordsskivor och stativ individuellt och mixa och matcha.
 • Har ett av de allra största utbuden kontorsmöbler i Sverige.
 • Erbjuder gratis frakt för alla beställningar på minst 995 kronor.
 • Arbetar med att minska miljöpåverkan och att erbjuda miljövänliga produkter närhelst möjligt.
 • Har ett stort fokus på personlig service för att göra upplevelsen så smidig som möjligt.
Läs mer hos Kontorsgiganten.se

Rafz

Rafz.se är en webbutik från Vallentuna, som säljer möbler med fokus på kontor. De har ett stort utbud av skrivbord från många olika stora märken, som Ikea och Kinnarps – bland annat en stor mängd höj- och sänkbara skrivbord, antingen elektriska eller handdrivna, och antingen raka eller för användning i hörnor. Rafz utmärker sig också genom att även sälja begagnade skrivbord av hög kvalitet men till ett lägre pris än nya, och att köpa upp begagnat från kunder som är intresserade.

Fördelar:

 • Säljer både nya och begagnade möbler, som båda har garanti.
 • Köper upp dina begagnade skrivbord och andra möbler som du inte behöver längre.
 • Erbjuder sig att montera dina skrivbord och övriga möbler åt dig.
 • Säljer bordsskivor och stativ separat för dig som vill välja en särskild kombination.
 • Erbjuder skräddarsydda lösningar till dig som vill få hela kontoret inrett.
Läs mer hos Rafz.se

Selly Home

Sellyhome.se säljer sängar och andra möbler till hemmet, men har också ett brett utbud av skrivbord i olika utföranden. Vissa av dessa har till exempel inbyggda bokhyllor, medan andra har utdragbara lådor. Butiken har också kundrådgivare som kan hjälpa dig att hitta och välja ut rätt skrivbord och övriga möbler till ditt kontor, om du inte är säker på vilka som skulle passa bäst för just dig och din situation.

Fördelar:

 • Har kundrådgivare som hjälper dig att välja rätt skrivbord till ditt kontor.
 • Har flera typer av skrivbord som kombinerar arbetsyta med bokhylla.
 • Erbjuder vägghängda skrivbord som sparar på utrymme och är bra för mindre kontor.
 • Du får gratis leverans till de flesta orter, med undantag för svåråtkomliga platser.
 • Har en stor mängd artiklar att läsa med inspiration till inredningen.
Läs mer hos Sellyhome.se

Profishop

Profishop.se är en webbutik som vänder sig särskilt till olika typer av företag, med ett stort och väldigt brett utbud av industriella varor – inklusive en stor mängd skrivbord till kontor. Dessa inkluderar sådana med extra stor yta, för dig som behöver få plats med mycket till ditt arbete, höj- och sänkbara skrivbord, diskar för dig som exempelvis arbetar i receptionen, och skrivbord som är kombinerade med hyllor och lådor för bra förvaring. De utmärker sig dessutom genom att ha väldigt låga priser, något som kommer sig av att de levererar direkt från tillverkarna.

Fördelar:

 • Levererar alla beställningar på minst 500 kronor helt utan kostnad.
 • Skickar beställningar direkt från tillverkarna, vilket innebär lägre slutpriser för kunder.
 • Låter dig skicka en förfrågan om produkter du inte hittar, med svar inom två dygn.
 • Har möjlighet att leverera direkt till svåråtkomliga adresser och byggarbetsplatser
 • Skickar normalt alla beställningar inom två dygn, och levererar oftast på några dagar.
Läs mer hos Profishop.se

Lionshome

Lionshome.se har liksom namnet antyder ett fokus på inredning till hemmet – men de har också har ett mycket stort utbud av skrivbord som passar bra till kontoret. Bland dessa finns till exempel väggmonterade bord som sparar på plats, skrivbord med inbyggd förvaring i form av lådor och hyllor, skrivbord med hjul som du lätt kan flytta runt i ditt arbete, med mera. Butiken erbjuder dessutom gratis leverans för de flesta av deras varor.

Fördelar:

 • Har ett mycket stort utbud av olika typer av skrivbord med olika egenskaper.
 • Erbjuder gratis leverans av de flesta varorna i deras sortiment.
 • Säljer även produkter från fristående butiker som de har samarbete med.
 • Har en redaktion som publicerar inspirerande artiklar att läsa inför inredningen.
 • Har trots basering i Tyskland internationell personal som kan dig hjälp på det språk du föredrar.
Läs mer hos Lionshome.se