FurnitureBox

Vinnare av Nordic eCommerce Summit’s prestigefyllda utmärkelse Årets prestation 2014. Årets E-handel inom Hem och Trädgård 2014 enligt Pricerunner. FurnitureBox har bokstavligen skjutit i höjden sedan man 2012 bestämde sig för att enbart fokusera på den onlinebaserade verksamheten. Möbelhandlaren har gått från klarhet till klarhet och befäst sin position bland de största aktörerna inom svenskt näringsliv.

>>Hela sortimentet av skrivbord hos FurnitureBox

.

Företaget startade 2006 som första genuina möbelbutik på nätet. Man hade emellertid fysisk försäljning i butik som komplement då marknaden inte var riktigt mogen för en E-handel med inriktning möbler. Verksamheten frodades långsamt och bidade sin tid i väntan på öppningen.

Öppningen kom. Året var 2012, och FurnitureBox bestämde sig för att lägga alla resurser på onlineverksamheten; ett historiskt beslut som skulle få företaget att växa i en oerhörd hastighet. På två år gick man från att vara ett relativt okänt varumärke till att kamma hem två prestigefyllda utmärkelser för sin betydande verksamhet och märkvärdiga framfart.

Mellan åren 2012 och 2013 växte företagets omsättning från 5 miljoner till otroliga 80 miljoner kronor. Utvecklingen upprätthölls då man mellan 2013 och 2014 gick från 80 miljoner till astronomiska 200 miljoner. Med facit i hand så har alltså det här fantastiskt framgångsrika nätföretag utökat sin omsättning med totalt 195 miljoner kronor.

Anledningen till den färgstarka framgången kan spåras till hela den omfattande förändringen som skedde 2012 – med nytt produktsortiment, ny organisation och en utökad fokus på kundservice och försäljning.

FurnitureBox vinner stadig mark bakom jätten IKEA.